Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Ljungby BTK seriesegrare

Att Ljungby BTK var nykomling i div 3 SSNV bekom inte ett smack. Efter 13 segrar på 14 matcher vann de serien och spelar nästa säsong i div 2.

Ljungby BTK kan titulera sig seriesegrare. De som låg bakom triumfen var Marcus Olsson, David Hendersen, Albin Svensson, Alfred Kinhult och Steffen Aagesen.

– Även om vi var nykomling i serien är jag inte speciellt överraskad att vi lyckades vinna. Vi har ett flertal spelare med rutin från spel högre upp i seriesystemet, säger Ljungby BTK:s spelande tränare, Marcus Olsson.

Annons

Annons

I den avslutande sammandragningen i lördags i Sunnerbohallen stod två matcher på programmet för LBTK. I första matchen ställdes det mot Böksholm och vann enkelt med 8–2, där Marcus och Steffen Aagesen besegrade gästernas etta Daniel Lukoczky.

Även i den andra kampen blev det 8–2 till hemmalaget som då tog emot Simlångsdalen. Även här imponerade Olsson och Aagesen som klippte motståndarnas duktige etta Johan Jönsson.

– Men alla som var med skötte sig bra och bidrog till de klara vinsterna, rosade Marcus.

Noterbart är att hemmalaget saknade duktige Alfred Kinhult som var sjuk.

För LBTK väntar alltså spel i div 2 till hösten, men det ska bli en härlig utmaning.

– Tanken är att vi ska köra vidare på samma manskap, men eventuellt bredda upp med en spelare om det uppstår skador eller sjukdomar i truppen, informerar Marcus.

Hur långt kan ni räcka i div 2?

– Jag tycker vi har kapacitet för att bli bland de fyra bästa, slutar Marcus Olsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan