Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Årets klubbmästare har korats

Malibron Cup från vänster är 3:a Göran Andersson, 1:a Jan Svensson, 4:a Kenneth Cederfält samt 2.a Arne Larsson.

Annons

Årets klubbmästerskap i Markaryds bordtennisklubb har spelats. 25 spelare deltog i turneringen.

Klubbmästerskapet spelas varje år i olika klasser där vi år hade seniorklassen där Krister Edvardsson vann och tog sin elfte titel. I finalen vann han över Patrik Andersson med 3-1 i set. Trea blev Emil Holm Ilskov Ottosen och Magnus Karlsson blev 4. Sju spelare ställde upp.

I pojkklassen var det endast två pojkar och det var Albin Svensson som besegrade David Svegard med 11-5,11-8,11-6. Flickklassen spelades i poolform där Linnea Andersson vann och 2:a blev Thilda Engström, 3:a Aida Cucic 4:a Sofie Holm Ilskov Ottosen.

Annons

Guld till alla

Nybörjarklassen där fick samtliga guldmedaljer och de som ställde upp var Isak Lönnblom, Alexander Edvardsson, Emil Jönsson, Lucas Jönsson, Benjamin Ortiz och Gunnar Svegard.

Dubbelklassen lottades en yngre med en äldre och man spelade bara ett set och det starkaste paret var Patrik Andersson/Thilda Engström som vann samtliga sina matcher sen följde Krister Edvardsson/Aida Cucic som blev 2:a. Fredrik Carlsson och Linnea Andersson blev 3.a, Emil Holm Ilskov Ottosen/Albin Svensson blev 4.a och Magnus Karlsson/Johan Söderström blev 5.a .

Annons

Malibron cup

Malibron Cup är med ett handikappsystem där en lägre rankad spelare får leda med x antal bollar i varje set och först till 11 som vanligt. Vi har kört Malibron sedan 2007 men de senaste tre åren i form av ett handikappsystem.

I årets Malibron bjöd vi in våra pensionärer i klubben som håller hög klass skulle det visa sig. Där Jan Svensson vann mästerskapet i stor stilad uppvisning. Finalen vann han över Arne Larsson med 11-7,11-7. På plats 3 kom Göran Andersson som vann i matchen om bronset över Kenneth Cederfält med 9-11,11-6,11-6.

Bäste ungdom

Bäste ungdom blev Emil Holm Ilskov Ottosen som slutade 5:a. I dubbelturneringen på Malibron Cup lottade vi ihop paren och bäst gick det för Magnus Karlsson/Sofie Holm Ilskov Ottosen. Alla spelarna i Malibron Cup och klubbmästerskapet kom från Markaryds Bordtennisklubb.

– Vi är mycket nöjda med säsongen som varit vi har fått in nya ledare, seniorer, ungdomar, nybörjare i klubben. Nuförtiden ligger vi i div 7 och har inga större planer att avancera till högre höjder. Vi ska ha roligt tillsammans det är det som är målet med verksamheten. Och då är vi helt säkra på att vi också presterar bättre och på sikt har ett lag lite högre upp, säger Krister Edvardsson.

Magnus Karlsson blev framröstad av sina lagkamrater i Markaryds Bordtennisklubb som ”Årets Kompis”.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy