Annons

Annons

Annons

Ljungby Centrum

Brunnsgårdens restaurang bäst i länet

Text: 

Personalen i Brunnsgårdens restaurang har fått SPF Seniorernas hedersomnämnande - ett bevis som heter duga på att de gör ett bra jobb.

– Vi är glada och framför allt stolta, säger arbetsledande kock Maria Danielsson.

Nicolina Hallberg och Maria Danielsson, Brunnsgårdens restaurang, fick på måndagen ta emot ett diplom från Åke Wenrup, SPF Seniorerna.

Det är SPF Seniorernas matpatrull som i vår har gjort oanmälda besök på åtta särskilda boenden i Kronobergs län, varav ett var Brunnsgården i Ljungby.

Annons

På plats har patrullen dels provätit maten, men också ställt frågor till personalen.

Annons

– De kom oanmälda och gav sig till känna först när de hade ätit, berättar arbetsledande kocken Maria Danielsson.

Hon var inte själv i tjänst den här dagen, utan det var kollegan Nicolina Hallberg som sedan under nära nog en timme intervjuades av patrullen, bland annat om hur de jobbar med ekologiskt och med halvfabrikat.

Fick diplom

Sammanlagt är de 16 personer som jobbar i restaurangen, och alla är förstås glada och stolta över utmärkelsen.

– Vi har vetat ett tag att det var vi som vann, men det var nu i måndags som Åke Wenrup, ordförande i SPF Seniorerna, besökte oss och delade ut diplomet, berättar Maria.

– Det är jättekul, särskilt eftersom vi är ett ganska stort kök, som gör många portioner, menar hon.

Två alternativ

Sammanlagt handlar det om nästan 600 luncher som köket lagar dagligen.

Utöver Brunnsgårdens egna äldre distribueras mat till Ljungberga, Ljungsätra, daglig verksamhet samt till hemtjänsttagare.

– Vi har alltid två alternativ att välja på, berättar Maria, som tror att det kan ha varit en bidragande orsak till att de vann.

Det är inte första gången som det är en Ljungbyrestaurang som vinner. Tidigare har även Åsikten fått SPF Seniorernas hedersutmärkelse.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan