Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Värnamo

Efter våldsdådet – tre av de anhållna har släppts

Under söndagskvällen meddelade Åklagarmyndigheten att två av de nio personer som anhållits för våldsdådet i Värnamo under fredagen har släppts. Under häktningsförhandlingarna som inleddes på måndagen meddelade åklagare Klas Lorefors att ytterligare en av de misstänkta har släppts.

Det var i fredags som flera personer fick föras till sjukhus med skott- och skärskador efter ett våldsdåd i Värnamo. Efter incidenten anhölls totalt nio personer. Åtta av dem skäligen misstänkta för försök till mord, och ytterligare en för vapenbrott.

Annons

Under söndagskvällen meddelade Åklagarmyndigheten att två av dessa personer har släpps. Det ska röra sig om den person som är misstänkt för vapenbrott, samt en av personerna som är misstänkta för mordförsök.

Annons

– Brottsmisstankarna mot dessa personer kvarstår men jag bedömer inte att de kan påverka utredningen längre. Det finns därför inte tillräckliga skäl att hålla dem fortsatt anhållna, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Utredningen i ärendet går vidare med tekniska analyser, fortsatta förhör med de misstänkta, vittnen och målsägande. Ett beslut om de anhållna personerna ska begäras häktade eller inte ska tas senast tisdagen den 1 maj, vid lunchtid.

I samband med måndagens häktningsförhandlingar uppgav åklagare Klas Lorefors att ytterligare en av de misstänkta har släppts.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy