Annons

Annons

Annons

Annons

Chromebooks till alla sjuor i höst

Text: 

En enig barn- och utbildningsnämnd beslöt på onsdagen att alla elever som till hösten börjar sjuan ska få Chromebooks istället för, som tidigare årgångar, PC-datorer.

När det här fotot togs i höstas hade sjuorna på Åbyskolan precis fått sina Chromebooks. På bilden syns Bertil Fornander, Sahlina Lundgren, Hugo Terkildsen och Henrik Johansson.

– Det är kostnadseffektivt och mindre krångel, samtidigt som nackdelarna är små, menar man från nämndens sida.

Sjuorna på Åbyskolan har redan under det här läsåret fått prova Chromebooks, som är både mindre, snabbare och smidigare, med gott resultat. Också på Agunnaryds skola har elever under en längre tid använt Chromebooks, liksom på friskolan Thoren Framtid.

Annons

Annons

– Vi vill även införa Chromebooks på mellanstadiet, och det blev en lång diskussion kring det på mötet, berättar Stefan Willforss (C), som är ordförande.

Mycket hänger ännu i luften, som i vilken årskurs de ska introduceras och i hur snabb takt, och i mångt och mycket är det en ekonomisk fråga.

– Det här är något som behöver stötas och blötas lite till, och som kommer upp igen på näst nämnd, säger Ulla Hansson (M), som är vice ordförande.

Men att det kommer att genomföras råder inga tvivel om.

– Det beror också på att vi har digitaliseringskrav på oss från högre myndighet, förklarar barn- och utbildningschef Nils-Göran Jonasson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan