Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ännu en HV-stjärna klar för NHL

Pierre Engvall har skrivit kontrakt med Toronto Maple Leafs.

Annons

Tidigare i veckan blev David Ullström klar för Arizona Coyotes och Lawrence Pilut för Buffalo Sabres. Nu har ytterligare en spelare från HV71 skrivit på ett NHL-avtal.

På torsdagen meddelade den klassiska NHL-klubben Toronto Maple Leafs att den snart 22-årige forwarden Pierre Engvall har fått ett tvåårigt ”entry-level”-avtal. Engvall hade ett år kvar på sitt kontrakt med HV71.

– Vi har haft på känn att det fanns en stor möjlighet för det här att dyka upp och vi har scannat av marknaden och hållit ögonen öppna så som vi ska göra, säger Johan Hult till JP-sporten.

HV-sportchefen fortsätter:

– Det är klart att vi gärna hade velat ha Pierre kvar, det är ju en skridskoskicklig och puckstark forward som gärna kommer till avslut. Han var skadad före jul där och kom sedan tillbaka och var fantastiskt duktig och det känns som om vi fick nyttja honom under för kort tid. Samtidigt är vi otroligt glada för de här killarnas skull, NHL är ju ett stort mål för de flesta spelarna.

Annons

Annons

Då Pierre Engvall kommer att vara över 22 år kommande vinter är det heller inte troligt att Maple Leafs lånar ut honom för spel i SHL.

– Av det vi har fått höra så kommer de att ha honom kvar där. Och om han inte tar någon plats i NHL direkt tror jag att Pierre är villig att vara kvar där borta för att fightas om att slå sig in. Vi räknar inte med honom nästa säsong.

HV71 har just nu tre målvakter, sex backar och 14 forwards på kontrakt. Det finns ytterligare platser att fylla i truppen som Johan Hult håller på att bygga.

– Två backar och en forward i alla fall. Vi vill ha 14 eller 15 forwards och skulle gärna vilja trycka upp med någon skridskostark forward.

Ljungbysonen Pierre Engvall spelar just nu AHL-slutspel med Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies och har gjort det bra på andra sidan Atlanten sedan han åkte över till Kanada efter HV:s åttondelsfinaluttåg.

Marlies har gått långt i slutspelet och drar i helgen igång semifinalserien mot Lehigh Valley Phantoms. Engvall har på nio slutspelsmatcher gjort sju poäng.

Tidigare under säsongen levererade han 21 poäng på 33 grundserie- och slutspelsmatcher med HV71.

Förre HV-backen Oscar Fantenberg, här med landsmannen Adrian Kempe, har förlängt sitt NHL-avtal.

Annons

HV71:s sportchef Johan Hult.

På torsdagskvällen skrev ytterligare en Ljungbyprodukt med HV-förflutet på ett NHL-kontrakt. Backen Oscar Fantenberg, 26, har förlängt med Los Angeles Kings. Det nya avtalet sträcker sig över nästa säsong och är värt 650 000 dollar.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy