Annons

Annons

Annons

Annons

Fotbolls-VM 2018

Krafth: ”Tror England har stor respekt för oss”

Emil Krafth fick byta av Emil Forsberg i åttondelsfinalen mot Schweiz. Här firar han segern efter slutsignalen.

Annons

På lördag gör Emil Krafth med stor sannolikhet debut från start i VM. Mot England i en rykande het kvartsfinal.

– Jag vet inte om England har satts riktigt på prov än om jag ska vara helt ärlig, säger 23-åringen till Fotbollskanalen.

Mikael Lustig är avstängd och missar därmed Sveriges viktiga kvartsfinalmöte med England. Då lär Emil Krafth ersätta. Han var i ett liknande läge när Lustig var avstängd i den första playoffmatchen mot Italien.

Nu har den Lagan AIK-fostrade högerbacken uttalat sig inför det som verkar bli hans första match från start i fotbolls-VM.

I en intervju med Fotbollskanalen säger Krafth att Sverige blir en helt annan värdemätare för England än motståndarna som de stött på tidigare i mästerskapet.

Annons

Annons

– England har väl inte mött något riktigt topplag. Om man jämför med oss så har vi mött fler storlag, och har slagit ut fler storlag också. Så jag vet inte om England har satts riktigt på prov än om jag ska vara helt ärlig, säger Emil Krafth.

Han säger också att det blir viktigt att Sverige fortsätter att spela som den lagmaskin man visat att man är.

– Vi är bra på fasta situationer och på kontringar. England har sett våra matcher här i VM och vet hur vi spelar. Jag tror att det är självklart att England har stor respekt för oss.

Till toppen av sidan