Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Älmhult

Skogsbrand efter åskoväder

Annons

Vid 17.55 under onsdagseftermiddagen inkom ett larm om en skogsbrand i närheten av Stubbalycke, i Älmhults kommun. Det visade sig att flera blixtar en brand i ett skogsparti.

Enligt räddningstjänsten hade flera blixtar slagit ner i skogen i närheten av Stubbalycke och en av dessa orsakade en brand i en skogsdunge. Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka branden och hyllar också markägarna som redan innan hade påbörjat att kväva lågorna med vattenkannor och annat.

Annons

Annons

– Markägarna såg att det tog fyr direkt när blixten slog ner och började då att försöka släcka med vattenkannorna. Det var ett rådigt ingripande, säger Staffan Hård, som är insatschef på Räddningstjänsten i Älmhult.

Räddningstjänsten var kvar i några timmar vid platsen efter att elden var släckt för att säkerställa att den inte blossade upp igen. Dessutom befarade dem att blixtarna kan ha orsakat andra bränder, men ingen sådan har kunnat konstaterats.

Hör intervjun med Jan Ragnarsson från Liatorps räddningstjänst nedan.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy