Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Lokalpolitiker röstfiskar på Tinder

Annons

Trodde du Tinder var en plats endast för kärlekstörstande människor. Då kan det vara dags att tänka om. Älmhultpolitikern Gusten Mårtensson (C) har skapat en profil på dejt-appen, enkom för att locka väljare.

Det är Smålands-Posten som är först med att rapportera om politikerns något udda val av metod i valrörelse-tider. Gusten Mårtensson själv ser dock inte bekymmer med att finnas på Tinder för att locka röster.

– Varför inte? Det är väldigt många i min ålder och yngre som använder Tinder. Det är ytterligare en plattform för att komma i kontakt med väljare, säger han till Smålands-Posten.

Annons

Annons

Han säger vidare till tidningen att det är svårt att nå ut i mediebruset i dag och att det därför krävs en liten twist för att få det att fungera. Dessutom kommer han inte använda appen aktivt, utan använder den endast som ett sätt att uppvisa en digital valaffisch som han har som profilbild.

– Min insats är ganska begränsad. Jag swajpar inte höger, så att säga. Utan det handlar mest om att synas.

– Man ska finnas där människor finns och det är på sociala medier. Jag ser Tinder som ett socialt medium, på ett sätt. Även om syftet oftast är att träffa någon, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy