Annons

Annons

Annons

Ljungby Centrum

Ljungbylag med hjärnkoll - tog brons i tävling

De började med att bli bäst i Kronoberg i kunskapstävlingen Hjärnkoll. Nu kan K-G Westman och äkta paret Lottie Jernberg Bergman och Per Bergman även titulera sig bronsmedaljörer i landet.

Lottie Jernberg Bergman, Per Bergman och K-G Westman tog hem en bronsmedalj i SPF:s rikstävling Hjärnkoll.

I fredags gick förbundsfinalen i SPF Seniorernas allmänkunskapstävling Hjärnkoll av stapeln i Stockholm . 20 lag med tre personer i varje från lika många län mötte upp för att besvara kluriga frågor om allt från sport, geografi och film till frågor om dåtid och nutid med mera.

Annons

Annons

Kronobergslaget från Ljungby bestod av K-G Westman och äkta paret Lottie Jernberg Bergman och Per Bergman. Laget hade för att nå final under tre deltävlingar i vår besegrat 32 lag från andra SPF-föreningar i distriktet.

De 20 lagen i Förbundsfinalen fick inledningsvis 16 frågor att besvaras inom en minut vardera. Efter dessa frågor gick de 13 bästa lagen vidare till omgång nr två och åtta nya frågor. Där sållades ytterligare sju lag bort och kvar fanns de sex lag som skulle tampas i slutfinalen. Återigen var det 16 mer eller mindre knepiga frågor som skulle besvaras på tid. Spänningen steg när det visade sig att ett par lag fått samma slutpoäng och man måste ta till utslagsfrågor. Slutligen stod Örebrolaget som segrare tätt följt av Sörmland . Kronobergslaget från Ljungby lyckades bra och hamnade på tredje plats och tog glada och stolta emot sina bronsmedaljer. De kommer givetvis att visas upp på SPF:s nästa månadsmöte.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan