Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora störningar i tågtrafiken – ingen prognos när det blir normalt

OBS: Bilden är en genrebild

Annons

Tågtrafiken på Västra stambanan hade under söndagen stora störningar. Orsaken var en brand som ledde till omfattande elfel norr om Skövde, ett fel som fortsätter leda till problem.

De kommande dygnen kommer tåg försenas, ledas om eller ställas in. Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sitt resebolag för mer information.

OBS: Genrebild

OBS: Genrebild

Annons

Annons

En brand i ett ställverk mellan Tidan och Väring längs med järnvägen gjorde att det blev stopp i tågtrafiken på Västra stambanan.

Trafikverket meddelade i ett pressmeddelande vid 11-tiden på söndagen att det skulle vara störningar i trafiken hela dygnet och vid 15-tiden informerade man om nya störningar.

Orsaken är ett omfattande el- och signalfel som ska ha orsakats av branden i ställverket.

”Det finns ingen prognos för när trafiken kan gå normalt igen” skrev Trafikverket i ett pressmeddelande på söndagen.

Trafikanter uppmanades ta kontakt med sitt tågbolag för aktuell information.

Felet har orsakat stora störningar i tågtrafiken. SJ började leda om tågen via Nässjö och Karlstad vid 17.30-tiden, störningarna pågick sedan resten av kvällen.

– Det är cirka 11 000 av våra kunder som är berörda. Förseningarna är från en timme upp till fyra, säger Ronny Hörstrand vid SJ:s presstjänst till TT.

Man kan nu köra tåg på sträckan igen men vissa tåg kommer fortfarande att ledas om.

Sent på söndagskvällen meddelade Trafikverket att helgens problem kommer leda till kraftiga störningar de kommande dygnen. Först på onsdag kan en närmare prognos ges.

”Tåg kan komma att försenas, ledas om eller ställas in. Resenärer ombedes att kontakta sitt tågbolag för mer information”, skrev man.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy