Annons

Annons

Annons

Fäktning

Medaljregn över Ljungby FK

I lördags avgjordes den tredje deltävlingen Sydkampen i Malmö, som ingår i Sydsvenska cupen, med fina framgångar för Ljungby FK.

Sebastian Wirandi, Albin Holmberg och Axel Bolin från Ljungby FK dominerade i U13-klassen vid Sydkampen.

I lördags åkte trion Sebastian Wirandi, Axel Bolin och Albin Holmberg till Malmö för att delta i Sydkampen i U13-klassen, där sex herrar och två damer ställde upp. Alla mötte alla i en poolomgång. Därefter blev det separata direktelimineringar för herrarna och damerna.

Annons

Annons

Axel fick en tuff start med värjor som gick sönder och gula kort som delades ut på grund av det. Axel lyckades vända sin otur och lät sig inte påverkas av vapenstrul. Han blev därmed rankad trea med fem vinster av sju matcher.

Sebastian fick även han en tuff start i poolen. Han hamnade på sjunde plats i rankingen efter fem förluster och två vinster.

Albin visade fram sin fäktteknik redan från start och vann sex av sju matcher och blev därmed rankad etta.

Inför direktelimineringen fäktades herrarna för sig vilket gjorde att både Albin och Axel fick stå över till kvartsfinalen.

Sebastian mötte i kvartsfinal Tor Lonnert från MF 19. Tor hade lika många vinster som Sebastian, men blev rankad sexa på grund av fler satta stötar på motståndaren.

Sebastian fokuserade och fäktade säkert och gick därmed vidare till semifinal med vinsten 15-5.

I semifinalen väntade en direkt mot klubbkompisen Albin. Sebastian förlorade mot Albin med 6-15 och slutade därmed på en välförtjänt och hedrad tredjeplats som han delade han med Sam Piper från MF 19. Sam hamnade på den delade tredjeplatsen tillsammans med Sebastian efter förlust mot en taggad och fokuserad Axel i semifinal. Axel vann mot Sam med 15-6.

Axel hamnade åter igen i final mot klubbkompisen Albin. Albin höll även i final jämn fäktteknik och vann mot Axel med 15-8. Albin blev guldmedaljör och Axel silvermedaljör.

Annons

Tack vare den trogne tränaren och eldsjälen Johnny Enarsson fortsätter Ljungbys fäktare vara ett tufft motstånd på pisten.

Klubbkompisarna Albin Holmberg och Axel Bolin möttes i finalen i U13-klassen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan