Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bowling

Antalet deltagare minskar i klassiska S-cupen

Tomas Wikström, Sunnerbo BK, skrällde förra året då han S-cupen. Tomas finns med även i årets tävling som samlat endast 55 deltagare.

Annons

En anrik turnering som fortfarande håller nationellt är S-cupen i bowling, som arrangeras av Sunnerbo BK i Sunnerbohallen.

Men intresset för S-cupen, som första gången genomfördes 1974, har svalnat betänkligt och i år är endast 55 spelare anmälda.

– Det är givetvis något som är bekymmersamt och något vi måste titta över, säger Kent Danielsson, tävlingsledare och ordförande i Sunnerbo BK.

Vad beror manfallet på?

– Vi har tappat några trogna spelare från Hyltebruk som brukar dyka upp, men som i år avstått. Dessutom har några av våra egna spelare bokat in utlandsresor och det är förstås olyckligt.

Annons

Annons

Wikström titelförsvarare

S-cupen kommer som vanligt att genomföras under lördag och söndag, där det blir semifinaler och finalspel den andra dagen. I fjol kom 64 spelare till start och segern gick överraskande till hemmaspelaren Tomas Wikström för första gången.

– I S-cupen kan allt inträffa och det är roligt med skrällar där spelarna spelar tre serier. De får en poäng för seger i den första, två för den andra och tre för den tredje. En match kan således sluta oavgjort, men då avgör den som har den bästa totalpoängen, berättar Kent.

Fyra favoriter

När det gäller favoritskapet finns det fyra spelare som det snackas om i förhandstipsen. Från Team Värnamo kommer Jonatan Danielsson och Sören Fransson med segerambitioner.

Från Göteborg ansluter Jesper Jacobsen från elitlaget Team Pergamon, medan förre Ljungbyprofilen Thomas Nilsson från Team Linköping är anmäld.

– Thomas var ju duktig här då han spelade för Eagles. Nu gör han sin första start i S-cupen sedan han flyttade. Han håller bra klass och det ska bli intressant att följa hans framfart, slutar Kent Danielsson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy