Annons

Annons

Annons

Annons

Åbrinkens äldre först ut att åka Trivselbussen

Inom kort går bussfärden till Öhrs lantcafé för de äldre på Åbrinken i Lagan.

Annons

Trivselbussen har kommit till Ljungby kommun, och först ut att åka med den är de äldre på Åbrinken, som i maj månad ska få ge sig iväg på utflykt till Öhrs lantcafé.

Det var under 2017 som Familjen Kamprads stiftelse kontaktade Länstrafiken Kronoberg. De ville starta upp ett nytt projekt, som gick ut på att anordna bussresor för äldre som annars inte kommer ut så mycket, och på så sätt öka deras trivsel och sociala samvaro.

Fem miljoner kronor beviljades från stiftelsen, och ett försöksprojekt startades upp i Älmhults kommun under 2018, med mycket lyckat resultat.

Annons

Annons

– Vi har fått oerhört fin respons från pilotresorna, berättar Carina Bengtsson (C), ordförande i trafiknämnden, i ett pressmeddelande.

Åbrinken först ut

Och nu har alltså Ljungby kommun hoppat på projektet, genom att beställa sin första resa.

Det är i nästa månad som boende på Åbrinkens äldreboende i Lagan ska få åka iväg på en utflykt till Öhrs lantcafé i grannkommunen Alvesta.

– Vi märker en stor efterfrågan på Trivselbussarna, och personal inom äldreomsorgen hör av sig till oss och frågar efter när vi startar i just deras kommun, konstaterar Patrik Tidåsen, som är trafikchef inom Länstrafiken Kronoberg, i pressmeddelandet.

Hela Kronoberg

Hittills är det Älmhults, Markaryds och Ljungby kommun som är anslutna, men under 2019 kommer Trivselbussresorna successivt att kunna bokas av äldreomsorg och hemtjänst i hela länet. Det gäller då både kommunal och privat verksamhet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan