Annons

Annons

Annons

Fäktning

Simon Enarsson trea på senior-SM

Simon Enarsson från Ljungby FK debuterade i helgen på senior-SM i värja som avgjordes i Stockholm. Resultatet blev lyckat då han knep en bronsmedalj.

Simon Enarsson från Ljungby FK, stoltserar med sin bronspeng i värja på senior-SM.

För seniorer finns inte så många regionala fäkttävlingar på florett och de senaste åren har Simon, som sedan 17-årsåldern mestadels tävlat i florett, därför tävlat sporadiskt på värja - men flera gånger med bra resultat.

Annons

Vann fyra matcher

Värjklassen avgjordes under lördagen och inleddes som vanligt med poulefäktning, som innehöll sju fäktare där Simon vann fyra av sex matcher och placerade sig på en 20:e plats i rankingen. Ett bra mycket bättre resultat än den inledande ranking Simon hade ibland de 80 startande.

Därefter var det direkteliminering. Som 20-placerad fick Simon stå över den första omgången och därefter gick första matchen mot Thomas Åkerberg, Ängby Fäktklubb, en före detta OS-fäktare i florett. Efter en avvaktande inledning från båda fäktarna vann Simon med 15-4.

Annons

Nästa match var mot Djurgårdens Christopher Kelly, som är en ung lovande värjfäktare. Matchen var jämn, men till slut vann Simon med 15-13.

Mathias Elmfeldt, också han från Ängby, var nästa möte. Även denna match var jämn. Ställningen var 5-5, när fäktarna fick varning för passivitet av domaren, som då begränsar den återstående tiden av matchen till endast en minut. Mathias Elmfeldt blev stressad och gjorde för många misstag vilket gjorde att Simon vann med 12-5.

Stark insats

Kvartsfinalen blev mot förra årets bronsmedaljör, Carl-Henrik Wendt, från FFF i Stockholm.

Carl-Henrik Wendt är en rutinerad värjfäktare och inledningsvis såg det mörkt ut för Simons del, och CHW ledde med 6-3 inför den tredje och avgörande perioden. Simon vädrade medalj, fick ordning på fäktningen - ändrade taktik - och vann i sudden death med 7-6.

Vinsten innebar match mot Linus Islas Flygare, Upsala fäktning, var stor favorit och vann förra årets SM. Linus var snabb och explosiv och Simon hängde inte med.

Annons

Matchen slutade 15-4 till Linus, som också senare vann årets senior-SM.

Sjua i florett

På söndagen var det dags för florettklasse, där. Simon låg på sjunde plats efter poulen, som gick som förväntat. Placeringen innebar att Simon fick stå över första direktelimineringsmatchen och vann därefter matchen mot Jordanis Papadopoulos, Aramis från Helsingborg, med 15-12.

Därefter mötte Simon fäktaren Eimer Ahlstedt från Göteborgs Fäktklubb, en ung fäktare som vann förra årets SM och därför var en av favoriterna.

Eimer vann matchen med 15-7 och Simon slutade därmed på en sjundeplats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan