Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare: Bowlingen skjuten i sank

Frågan om ny bowlinghall i Ljungby har varit en utdragen historia.

Annons

Efter det senaste nämndsammanträdet i Kultur- och fritid så kan man verkligen tala om att skjuta i sank. Efter att frågan om ny bowlinghall behandlats under cirka 30 år, vilket även nämndsledamöterna konstaterade, så väljer man att hänskjuta frågan till idén om en multiarena som man tror skall var förverkligad 2022-2023! Troligtvis tror man även på tomten.

Annons

Med understöd av flera bowlingföreningar har det, under alla dessa år, pågått en dialog med kommunen för att kunna åstadkomma en bra lösning, men allt har stoppats. Nu har nuvarande entreprenör LJ Bowling kommit med ett förslag om att köpa loss all utrustning för att driva det privat. När nämnden äntligen förstod hur anbudet var så förkastade man det, trots att kommunledningen uttryckligen sagt i valrörelsen att man kunnat tänka sig ett sådant alternativ. Om det är så här Ljungby kommun behandlar företagare i kommunen, då är det inte så konstigt att man ligger i botten på rankinglistor gällande företagsamhet.

Annons

På senaste nämndssammanträdet i Kultur- och fritid blev det lite av polsk riksdag när det gällde bowlingärendet. De enda som hade förstått att frågan måste lösas inom det snaraste var Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Heder åt er.

Nu blir effekten av all tafflig hantering av frågan att vi mister LJ Bowling som entreprenör, med Lars Jönsson som en väldigt kunnig och omtyckt hallföreståndare. Han har varit mån om att alla ska lära sig bowlingen och ha roligt. Frågan är nu hur alla vi 400 personer som bowlar varje vecka ska kunna gå vidare. Vem ska sköta bowlingmaskinerna, banorna, bokningarna? Om tre månader knackar vi på dörren för en ny säsong.

Jag har personligen jobbat med frågan under cirka 10 år. Flera kreativa förslag har presenterats, men politikerna har hela tiden satt käppar i hjulet. Eftersom att jag själv har varit politiker i 35 år så skäms jag över hur Ljungbys politiker hanterat denna fråga under alla dessa år. Jag trodde att det fanns någon heder gällande löften som har givits under resans gång, men det här är tydligen det nya sättet att hantera sina kommunmedborgare på.

Bruno Edgarsson

Ljungbyveteranerna Bowlingklubb

Annons

Annons

Till toppen av sidan