Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Storslam för förre Trojaspelaren

Nicolai Meyer kan glädjas åt sin fina säsong i Södertälje SK.

Annons

Den förre Trojaspelaren Nicolai Meyer prisas efter sin succésäsong i Södertälje SK.

Den danske landslagsforwarden stod för 39 poäng under grundserien och 16 poäng i kvalserien för IF Troja-Ljungby. När laget åkte ur näst högsta serien valde 25-åringen att skriva på för Södertälje SK i allsvenskan.

Den här säsongen har dansken stått för 62 poäng fördelat på 29 mål och 33 assist på 52 matcher. Det innebar att han vann poängligan och belönas med Guldtröjan för årets forward, årets poängkung och årets skyttekung.

Annons

Annons

– Det känns bra. Jag har haft två bra spelare med mig, Christopher Liljewall och Sebastian Dyk, och även om det inte räckte till en slutspelsplats så var det kul att spela med dem och i Södertälje, säger Nicolai Meyer till hockeyallsvenskan.se.

Sebastian Dyk har även han ett förflutet i Troja när han var utlånad till klubben 2012-13 och blev kvar över säsongen 2013-14. För 26-åringen blev det 56 poäng den gångna säsongen varav 28 mål.

Guldtröjan, som utses av hockeyallsvenskans expertjury, för årets forward ska belöna den spelaren som har gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat.

Nästa säsong blir det SHL-spel för Meyer i Malmö Redhawks.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy