Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Troja kritiserar förbundet i öppet brev: ”Tomma ord”

Troja är en av klubbarna som skrivit under det öppna brevet som kritiserar förbundet och det nya seriesystemförslaget.

Annons

Det har gått sex månader sen ensamutredaren Ola Lundberg presenterade sitt serieförslag. Snart ska hockeysverige rösta om förbundets serieförslag ska gå igenom.

Nu uppmanar klubbar i hockeyallsvenskan och hockeyettan att distrikten ska rösta nej.

– SIF:s ledning talar med tomma ord om den demokratiska processen, skriver klubbarna i ett öppet brev.

Ola Lundbergs förslag på ett nytt svensk seriesystem inom svensk hockey möttes snabbt av jubel. SHL-klubbarna pratade ihop sig och ställde sig snabbt bakom ensamutredarens förslag.

På Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte den 15 juni ska ett nytt seriesystemförslag röstas igenom. Förslaget som förbundet har presenterat liknar det som Ola Lundberg la fram för sex månader sen.

Annons

Nu har förslaget fått stort motstånd.

Annons

I ett öppet brev riktar hockeyallsvenskan, hockeyettan och seriernas klubbar stor kritik mot SHL och förbundet. De uppmanar dessutom landets hockeydistrikt att rösta nej till det nya förslaget.

Troja är en av klubbarna som står bakom det öppna brevet.

”Vår gemensamma uppfattning är att SIF och SHL tillsammans bestämmer vad som är bäst för svensk ishockey utan att lyssna på och ta hänsyn till distrikt samt klubbarna i hockeyallsvenskan och hockeyettan” står det i brevet.

Klubbarna menar även att SIF talar med tomma ord.

”SIF:s ledning talar med tomma ord om den demokratiska processen och att ishockeyrörelsen ska arbeta tillsammans för att vara starka men i denna fråga har man gett prov på att det bara är tomma ord”.

Några av klubbarnas viktiga synpunkter på det nya seriesystemförslaget är:

”Förslaget halverar antalet platser att spela om vilket försämrar möjligheterna att skapa en spännande grundserie med så många avgörande matcher som möjligt”.

”Att förslaget tar bort hockeyettans möjligheter att öka det kommersiella värdet och det totala intresset och därmed intäkterna till klubbarna”.

”Att förslaget innebär en halvering för hockeyettan med 46 lag som i kvalserien endast spelar om en plats upp till hockeyallsvenskan. Lika många som överliggande serier har med 14 lag”.

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy