Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bowling

"Vi vill att bowlingen ska utvecklas"

Bowlingen i Ljungby behöver utvecklas och investeringar behövs, anser Socialdemokraterna.

Annons

På senaste nämndmötet i kultur och fritid tog vi politiker beslutet att inte sälja inventarierna till nuvarande arrendator efter att de visat intresse för att köpa. Anledningen till att vi socialdemokrater valde att gå på tjänsteutlåtandet var att vi vill satsa på anläggningen och inte överlåta en lokal som inte fungerar tillfredsställande för att hoppas att de som driver verksamheten ska renovera. Det hade varit osmakligt.

Annons

Annons

Vi behöver satsa på bowlingen i Ljungby med att bygga ut med 4-6 banor och dessutom få möjligheter till att få en helhet där de som tränar och tävlar ska kunna ha en fungerande hall och där man även som företagare, familj eller kompisgäng kan få en helkväll med bowling och förtäring. Vi har suttit i möten med flera av de aktiva föreningarna som bowlar i hallen och tagit del av den historiken där föreningarna allt för länge vädjat till kommun och oss politiker för en lösning.

Vi socialdemokrater vill driva frågan och på mötet yrkade vi på att ge förvaltningen i uppdrag att utreda kostnaderna för en renovering och tillbyggnad av hallen och dessutom ritningar på hur en färdig bowlinghall kan se ut. Något som den styrande alliansen valde att rösta emot till vår stora förvåning men som ändå gick igenom.

Ska vi göra Ljungby kommun mer attraktivt behöver vi satsa på våra mötesplatser som skapar glädje och mervärde. Vi socialdemokrater ser fram emot utredning och kommer fortsättningsvis att verka för att bowlingen ska utvecklas.

Matija Rafaj (S)

2:e vice ordf. kultur o fritidsnämnden

Pia Johansson (S)

Ulla-Britt Storck (S)

Ledamöter i kultur o fritidsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy