Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Klart: Upp- och nedflyttning i svensk hockey blir av

Från och med säsongen 2020/21 blir regeln direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och hockeyallsvenskan, samt mellan hockeyallsvenskan och hockeyettan.

Annons

Nu är det klart. Från och med säsongen 2020/21 blir regeln direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och hockeyallsvenskan, samt mellan hockeyallsvenskan och hockeyettan. Det bekräftar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Det omdiskuterade förslaget röstades igenom med en stor majoritet på Svenska ishockeyförbundets förbundsmöte under lördagen. Tidigare har röster höjts från både hockeyallsvenskan och hockeyettan för att rösta ned förslaget, samtidigt har SHL tillsammans med de 22 distrikten hela tiden backat förslaget.

I praktiken innebär detta att det blir en direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Det garanterar att ett lag avancerar till SHL och Hockeyallsvenskan varje år, och som en följd åker ett lag direkt ur från samma serier.

Annons

Annons

Det som skiljer från nuvarande system är att ett lag garanterat går upp. Däremot försvinner möjligheten för två lag att gå upp. Dessutom kommer lag från olika serier inte mötas i kvalet utan ett lag från varje serie skall plockas fram. Hur det går till kommer vara upp till respektive serie att bestämma över innan säsongen drar igång.

Det omdiskuterade beslutet blev av – det blir direkt upp- och nedflyttning från och med säsongen 2020/21.

TT

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy