Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

En symbol för vår tradition och uthållighet

Troja har fått en kanonstart i Hockeyettan - här i mötet med Tranås i Ljungby Arena den 14 september.

Annons

Daniel Håkansson, - klubb- och sportchef

"Sveriges finaste klubbmärke", enligt Daniel Håkansson.

Sveriges finaste klubbmärke! Den stegrande, röda, Trojanska hästen med tillhörande text, IF Troja-Ljungby och året 1948. En symbol för vår tradition och uthållighet. En förening med människor som jobbar hårt för att alla i Ljungby med omnejd, ska känna stolthet över ”sitt hockeylag”. Vi slåss ständigt mot en ”det var bättre förr mentalitet”. Detta efter alla framgångsår under mitten av 80-talet och hela 90-talet. År då Troja-Ljungby hade sin ”starke man” i form av Göthe Parkander med sitt företag Strålfors i ryggen. Den tiden är förbi, tiderna förändras och så också föreningen.

Annons

Annons

Men klubbmärket finns kvar och alla som jobbar i föreningen ser en framtid för en välskött, inkluderande förening med kontroll över sin ekonomi. Det finns så många människor i Ljungby som på något sätt är involverade och sammankopplade med föreningen IF Troja-Ljungby. Och detta utan att vara det minsta intresserade av vårt A-lag. Dessa viktiga kopplingar går till våra verksamheter, Ungdom, Junior och Dam. Dessa breda verksamheter är oerhört viktiga för att odla hockeyintresset i vår stad. För att göra en samhällsnytta med att ta hand om och fostra över cirka 330 barn och ungdomar, killar och tjejer. Att ge alla dessa barn och ungdomar en delaktighet, en meningsfull fritid, en fostran i social kompetens och inte minst att de är i rörelse i denna tid av för mycket stillasittande framför diverse skärmar. Vi, tillsammans med alla andra föreningar, gör en oerhört viktig insats i samhället och för Ljungby kommun. För att bedriva dessa verksamheter krävs en uppsjö av ideellt engagemang och ekonomiskt stöd. Dessa medel ska täcka våra kostnader som hyra av Arenan, utrustning, material, personal, domararvoden, bussresor och utbildningar för våra ledare och spelare.

För vårt A-lag är vår vision att åter spela i HockeyAllsvenskan. Vår klara målsättning är att lyckas redan denna säsongen. Men en sak i taget. Först Allettan efter jul, sedan Play-off och efter det Kvalserien. Till våren får vi svaret. Hemmapremiären är avklarad med nästan 1500 åskådare och seger mot en toppkonkurrent. Stort tack till alla Er som var där och stöttade killarna på isen. Det fanns positiva vibbar i luften under och efter matchen. Efter det har två bortavinster staplats upp och jag hoppas vi ses nästa hemmamatch! A-laget är loket i vår verksamhet vars sportsliga resultat styr föreningens ekonomiska resultat. Det är den verkligheten vi lever i idag, men samhället förändras och vår förening måste hela tiden anpassa sig och förändras för att möta framtidens krav och behov. Vem vet hur det ser ut om 10 år? 20 år? 30 år? Det enda som är säkert är att……….. Sveriges finaste klubbmärke kommer finnas kvar. Framåt alla Trojaner……Tillsammans!

Daniel Håkansson Klubb- och sportchef

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy