Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Smålands båda lag vidare till semifinal: ”Riktigt kul”

Mira Markström blev slutspelets första målskytt på flicksidan i tv-pucken.

Annons

Smålandslagen i tv-pucken på pojk- och flicksidan har chans på medaljer.

Efter övertygande segrar är båda lagen i semifinal.

HV71-talangen Alexander Suzdalev, som är fostrad i Boro/Vetlanda, blev tvåmålsskytt mot Dalarna.

På torsdagen slog killarna ut hemmalaget Dalarna i sin kvartsfinal. Detta efter en klar 5–1-seger i Tegera Arena i Leksand inför 1691 åskådare.

HV71-spelaren Albin Karlsson kvitterade till 1–1 i mitten av den första perioden och sedan var det Småland för hela slanten. Det rödgula laget vann till slut med 5–1, bland annat efter två mål och en assist av HV-talangen Alexander Suzdalev.

Annons

Annons

Övriga målskyttar i Småland: Max Forsell, Nässjö HC, Hugo Fransson, HV71 och Albin Karlsson, HV71.

På fredagen var det dags för tjejerna att spela sin kvartsfinal mot Östergötland. Och det var aldrig något snack. Inför 683 åskådare i Tegera Arena vann Småland med 8–0.

Matchen inleddes med ett snabbt mål signerat HV71-talangen Mira Markström. Redan efter 27 sekunder satte 14-åringen 1–0. Hon var också isens dominant med sina tre mål och två assist.

– Det är riktigt kul, man har sett fram emot det här, säger hon till SVT Sport.

Övriga målskyttar i Småland: Hilda Svensson, 2, Troja-Ljungby, Mira Jungåker, HC Dalen, Tilde Elmersson, HA74 samt Jenna Raunio, HV71.

På lördagen väntar semifinaler i Tegera Arena. Då ställs Smålands pojklag mot Stockholm Nord medan tjejerna möter Ångermanland.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy