Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
”Jag skäms för den här generationen föräldrar”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En uppretad mormor tycker till om den senaste tidens debatt om barnomsorgsreglerna i Markaryd.

Annons

Läste artikeln om ”orättvisa regler” inom barnomsorgen i Markaryds kommun. Och jag skämdes. Det är ju min generation som uppfostrat er som idag är dessa superegoistiska föräldrar. Jag ska ha min vilja igenom och ”slå näven i bordet” så jag får som jag vill. Det är det som gäller.

Annons

Annons

Och vad är rättvist? Att alla ska ha exakt lika eller att alla får vad de är i behov av? Om ni har tre barn och ett barn har slitit ut sina skor, köper ni då skor till alla för att det ska vara rättvist? Ni borde vid er ålder ha lärt er hur ett demokratiskt samhälle fungerar och ni borde känna empati mot andra.

Är det någon av er som tänker på vad som är bäst för barnen? Det är ju perfekt för barnen att vara på förskolan 8.15-11.15 så dom får leka med kompisarna både inne och ute. Kommer ni ihåg när ni själva var små och fick vara hemma för att mamma var sjuk. Jag antar att ni precis som mina barn tyckte det var rätt mysigt. Dra in en massa grejer i sovrummet och leka hos mamma, läsa saga och göra lite som man själv ville ett par dar. Men det kanske inte funkar idag när vi tydligen missade att lära er vad det innebär att vara förälder.

Barnen måste ju få känslan av att ni inte bryr er om dem utan vill bli av med dem så att ni får lugn och ro. Inte konstigt att det finns en massa stökiga ungdomar som hittar på elände ute i samhället. Då skriker ju alla: ”Samhället måste göra något”. Samhället, det är vi alla tillsammans! Så var måna om era barn och visa att ni älskar dom. Det besväret kan ni kosta på er!

Uppretad mormor

Annons

Annons

Till toppen av sidan