Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Besvikna från anhöriggruppen vill ha svar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Förvåningen är stor när man läser tillförordnade socialchefens yttrande angående anhörigstödsamordnaren och hennes tjänst. Vi i anhöriggruppen har fått hjälp av Susanne i alla frågor. Det gäller både ensamhet och det existentiella samt hjälp med kontakter inom kommunen. Hur avlösning går till, vad hemsjukvården kan göra, hur man kontaktar biståndshandläggare och så vidare. Alltså att vara en länk för oss äldre och vart vi ska vända oss när det gäller den kommunala kontakt som man aldrig tidigare behövt.

Annons

Annons

Hur har man tänkt sig att det lagstadgade anhörigstödet ska se ut i fortsättningen? Den tillförordnade socialchefen hade i sin artikel i Smålänningen den 4 november, inget nytt att tillföra.

Hur många politiker i socialnämnden kan någonting om anhörigstödet? Vi är flera i vår grupp som kan komma på ett sammanträde och informera dem. Hur menar tillförordnade socialchefen att de ska få högre kvalitet i dessa frågor, genom att sparka en anhörigsamordnare som arbetat med äldre i 40 år inom Ljungby kommun?

Enligt vår mening har Susanne högsta kvalitet och massor av empati. Vad ska hon syssla med i fortsättningen? Ska hon också sägas upp med ett avgångsvederlag? Det kan väl inte vara en bra ekonomi? Påhoppet på Svenska kyrkan var fult, de gör ett gott arbete, men kan inte ersätta denna tjänst.

Vi hoppas på svar.

Ulla Karlsson, Gun-Maj Carlsson, Guhn Johansson och Monica Svensson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan