Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Skolcirkusen i Älmhult fortsätter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Alliansens nonchalans mot kommuninvånarna gällande skolaffären i Älmhult är anmärkningsvärd och skrämmande!

Då har en vecka till lagts till handlingarna och skolcirkusen fortsätter, frågorna som är ställda till framförallt kommunalrådet Elisabeth Peltola är fortfarande obesvarade medan svar på andra frågor skapar nya funderingar om valda politiker verkligen arbetar för att få ut maximal effekt av skattebetalarnas pengar.

Förra veckans fokus från Alliansen var att få fram budskapet till allmänheten att det är krafter som motarbetar processen. Prioriteringen av frågor på kommunalrådets bord är ju givetvis upp till henne men om det nu motarbetas så prata då klarspråk, är det allmänheten som önskar svar på obesvarade frågor, media som ställer obekväma frågor eller är det något annat element som motarbetar processen? Om du syftar på allmänheten och media så är det upp till Dig att eliminera dessa krafter genom att svara på frågorna som ställs.

Annons

Annons

Frågorna som fortfarande inte är besvarade av Elisabeth Peltola är:

• Varför konkurrensutsattes inte Novum Samhällsfastigheter AB?

• Varför valde man just Novum Samhällsfastigheter AB som samarbetspartner?

I och med att Ni nu valt att göra en helomvändning och ansvara för finansieringen och upprättandet av skolan kommunalt så är man som kommuninvånare inte så road av att inte läsa om att investeringsbudgeten och upphandlingen inte blev enligt plan när skolan står färdigt. Hur skall ni säkerställa att detta projekt blir bättre än vad som varit tidigare (Elmeskolan, väg 120 och gångbron över järnvägen) gällande upprättade investeringsbudgetar, upphandling och ekonomiskt utfall?

Att redan nu att informera om att kommunen inte har för avsikt att äga byggnaden i framtiden är bra, det jag inte förstå är varför man inte besvara frågan om man kommer att lägga ut det på offentlig upphandling? Jag kan formulera om denna fråga, kommer Alliansen att säkerställa att Älmhults kommuns invånare får ut maximalt av skattepengarna när skolan eventuellt skall avyttras? Den frågan kan ju inte vara så svår att svara ja eller nej på.

Jag har i tidigare insändare bett Alliansen boka ett möte med Smålänningens reporter som förtjänstfullt plockat upp denna affär i ljuset för att klargöra frågorna som inte är besvarade. Tydligen prioriterar Alliansens andra frågor i skolaffären.

Annons

Eftersom inte Alliansen vill besvara väljarnas frågor så kanske Smålänningen skulle kunna tänka sig att försöka bjuda in Alliansen och få svar på läsarnas frågor?

Om Alliansen inte har noterat det så är skolfrågan ett omtalat samtalsämne bland Älmhult kommuns invånare och så länge ni inte svarar på ställda frågor så kommer fria tolkningar och funderingar att fortsätta vilket för tillfället inte gynnar er.

Kommuninvånare som önskar klarhet

Annons

Annons

Till toppen av sidan