Annons

Annons

Annons

Fäktning

Ljungby Fäktklubb var i farten

Ljungby Fäktklubb har varit aktiva under den gångna veckan. I helgen hade de två fäktare med vid en tävling i Malmö, samt avverkade sitt klubbmästerskap i Sunnerbohallen i måndags.

Sebastian Wirandi och Albin Holmberg försvarade Ljungby FK:s färger vid en tävling i Malmö.

Albin Holmberg och Sebastian Wirandi från Ljungby FK deltog i lördags i Jönssons pokal i Malmö, som är en tävling som ingår i mastersserien.

Albin och Sebastian deltog i sin klass värja herrar U15. 23 herrar och damer fäktade tillsammans i pouleomgångarna för att sedan separeras herrar för sig och damer för sig i direktelimineringarna.

Annons

Annons

Albin hade en tuff start då hans förkylning gjorde sig påmind. Trots detta vann Albin åtta av tio matcher i de två pouleomgångarna och blev därmed rankad sexa inför direktelimineringen.

Albin fick stå över första direktelimineringen i ofullständig 32-tablå för att i 16-delstablån möta Johan Odgaard Jensen från Rudersdal FK, Danmark., där det blev en klar seger med 15-4.

I åttondelstablån dels ställdes Albin mot Ludvig Bonefeld från samma klubb som Johan. Albin fäktade bra i matchen men det räckte inte hela vägen denna gången men förlorade med 10-15 och hamnade därmed på en välförtjänt femteplats.

Sebastian som gjorde sin debut i masterssammanhang blev inför direktelimineringen rankad på 15:e plats med tre vinster från de två pouleomgångarna. I den ofullständiga 32-delstablån fick Sebastian möta Magnus Engelsholm från Glostrup FK, Danmark. Det blev en spännande match där Sebastian först ledde stort men Magnus lyckades ta igen stötar i slutet. Sebastian höll dock ledningen och gick vidare till 16-delstablån efter seger med 15-12. Sebastian mötte i nästa match Emil Forsman från FK Chapman som inför direktelimineringen var rankad tvåa. Sebastian kämpade väl och gav inte upp men förlorade med 3-15, vilket gav en 15:e plats.

I måndags avgjordes även Ljungby fäktklubbs äldre ungdomar upp i klubbmästerskapet 2019. De alla kämpa väl och fick känna på hur det va att fäkta på de nya pisterna som Ljungby kommun och Smålandsidrotten sett till att klubben har tillgång till.

Annons

Annons

Under onsdagen var det julavslutning för alla Ljungbys fäktare, som efter det tar ett välförtjänt jullov.

Sebastian, Elina, Agnes, Viktoria, Wilmer, Albin och Axel var med när Ljungby FK avgjorde sitt klubbmästerskap.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan