Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
105 nya i Polisområde Syd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverige ska bli tryggare, skriver Mikael Damberg (S) och ClasGöran Carlsson (S). Bilden är en genrebild.

Sverige ska vara ett tryggt land för alla, och samhället ska vara starkt nog att skydda människor från allt från vardagsbrott till grov organiserad brottslighet och terrorism. Att öka tryggheten i samhället är en av socialdemokratins viktigaste prioriteringar. Det kräver ett hårt och beslutsamt arbete över lång tid, både med brottsbekämpning och med insatser för att människor inte ska dras in i kriminalitet.

Annons

Annons

Den enskilt viktigaste satsningen för att öka tryggheten i Sverige är fler poliser på gator och torg, och fler polisanställda som kan klara upp brott. Därför genomför regeringen den största satsningen någonsin; år 2024 ska vi ha 10 000 fler polisanställda i hela landet. Vi har byggt ut polisutbildningen så att det idag utbildas tre gånger fler poliser jämfört med under den borgerliga regeringen.

I måndags gick 546 nya poliser till jobbet för första gången efter att ha fullgjort sin utbildning. Av dessa 546 nya poliser kommer 105 börja arbeta i Polisregion Syd, varav 17 av dessa i Kalmar Kronoberg. Vi vill önska alla er som påbörjar ert nya arbete varmt välkomna till en stor och viktig uppgift i vårt samhälle ni är efterlängtade.

De 546 nya poliser som nu gör sin första arbetsdag kommer att följas av många fler under de kommande åren. Sedan vi inledde vår offensiva satsning på polisen är snart 3000 fler anställda. I år förstärks Polismyndigheten med 1100 nyutbildade poliser, vilket är den högsta siffran på 9 år.

Gängbrottsligheten ska bekämpas från alla håll av samhället. Samtidigt som polisen växer genomförs en exceptionell offensiv, operation Rimfrost, med målet att få ner våldet, beslagta vapen och narkotika och sätta gängkriminella bakom lås och bom. Vi går också fram med ett omfattande program på 34-punkter för att ytterligare intensifiera kampen mot gängen. Programmet handlar om både skärpta straff och nya kraftfulla verktyg, men också sociala insatser som stoppar rekryteringen till gängen på lång sikt.

Annons

Steg för steg, med beslutsamhet och uthållighet ska vi trycka tillbaka kriminaliteten och göra Sverige tryggare.

Mikael Damberg (S)

Inrikesminister

ClasGöran Carlsson (S)

Riksdagsledamot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan