Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Fullmäktiges sammanträden kan annonseras bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fullmäktiges sammanträden kan annonseras bättre. Det tycker Nobuaki Kudo, ordförande för Miljöpartiet i Markaryd.

Annons

Måndagen den 16 december hölls årets sista kommunfullmäktige i Ljungby, i Älmhult och i Markaryd. Det skulle vara det sista viktiga politiska sammanträdet för 2019. Hur fungerar den politiska informationen om dessa till kommuninvånarna?

Både Älmhult och Ljungby annonserade veckan innan, onsdagen den 11 december, med en hel sida i Smålänningens gratistidning Veckobladet. Men från Markaryds kommun fanns inget alls – inte någon annons om kommunfullmäktige i Smålänningen under hela december. Det är mycket anmärkningsvärt.

Annons

Annons

Undertecknad tog kontakt med kommunen i slutet av november om kommunfullmäktiges annonsering, som kunde förbättras. För både oktober och november annonserade kommunen samma dag som kommunfullmäktige, det vill säga måndagen den 28 oktober respektive den 25 november i Smålänningen. Jag tyckte annonseringen var för sent, och kunde vara vecka innan. Men ansvarig tjänsteman svarade "Annonsering i pressen måste inte ske en vecka innan sammanträdet. Det är allmänt känt att kommunfullmäktige alltid hålls på måndagar.”

Vi politiker har försökt förbättra tillgängligheten för våra invånare och det finns dessutom ett kommunfullmäktige beslut från 26 november 2018: ”Kommunfullmäktiges sammanträden under 2019 kungörs i tidningen Smålänningen.”

Kanske det var ett misstag, men jag hoppas det ska bli bättre med kommunens information i lokala tidningen i Markaryd.

Nobuaki Kudo (MP)

ordförande, MP i Markaryd

Annons

Annons

Till toppen av sidan