Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Verkligheten har kommit ikapp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Replik

...till Anne Karlsson och Caroline Holmqvist- Henriksson, i smålänningen den 16 december.

Verkligheten i Sverige har nu kommit ifatt socialdemokraterna och håller nu på att bli dess fiende därför det höga tonläget. Januariöverenskommelsen verkar ha kört fast och problemen växer. Denna brokiga överenskommelse mellan fyra partier som består av allt från socialister, vänsterliberaler, nyliberaler, marknadsliberaler och ett antal ultraliberaler med storskaliga globala och federala drömmar, blir nog ett besvärligt politiskt experiment för svenska folket.

Annons

Annons

Socialdemokraterna är garanten för en stark välfärd säger man. Hur ska man efter 5 år tro på detta? Efter en rekordlång högkonjunktur där utanförskap och hög arbetslöshet med bidragsberoende ligger fast in i en sämre konjunktur. Många kommuner känner redan av att stålbadet har kommit. Den nedmonterade välfärden tillsammans med stora skattehöjningar är redan här i många kommuner.

Att socialdemokraternas opinionssiffror nu sjunker är en logisk bild av att flera svenskar börjar bli trötta på att se hur ett tidigare välmående land förfaller. Största anledningen tycks vara att det nu leds av politiker som saknar förmåga och handlingskraft och som vägrar se den verklighet som växer fram i nationen.

Lars Nordqvist (M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan