Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Årets julklapp?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Enligt Transportstyrelsen är det tydligen jag som har bevisbördan”, skriver Kjell Nilsson i en insändare.

Annons

Jag fick i går en sådan. Ett brev från Transportstyrelsen det andra i ordningen. Det första handlade som väntat om fordonsskatten, men det andra var en påminnelse om en obetald felparkeringsavgift på 1100 kronor. Enligt den slarvigt skrivna boten skulle mitt fordon ha varit parkerat i Göteborg den 16 november.

Konstigt eftersom jag själv då använde bilen i Ljungby som vanligt och skyltarna satt kvar. Dessutom skall pengarna betalas före årsskiftet, oavsett om boten är felaktig! Dessa pengar motsvarar drygt 13 procent av min nettopension! Om min överklagan går igenom betalas pengarna tillbaka, någon gång! Vilket företag kan göra på det sättet?

Annons

Annons

Det är inte första gången något liknande inträffar. Den 5 mars 2015 kl 23.38 skulle mitt fordon enligt boten ha varit parkerat i Skogås, som är en kommundel i Huddinge kommun. Överklagade omgående givetvis och fick rätt! P-vakten hade skrivit fel och de bad om ursäkt. Enligt Transportstyrelsen är det tydligen jag som har bevisbördan, det vill säga, jag skall bevisa att jag är oskyldig och att fordonet inte var på platsen! Hur gör man det?

Jag hade gärna avstått från denna typ av "årets julklapp"! Men vi har inte sett slutet ännu. Långt därifrån!

Kjell Nilsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan