Annons

Annons

Annons

Ny landshövding för Kronobergs län

Liberalernas riksdagsledamot och tidigare partisekreterare Maria Arnholm blir ny landshövding för Kronobergs län.

Maria Arnholm blir ny landshövding i Kronobergs län.

Under fredag förmiddag offentliggjordes ny ordinarie landshövding för Kronobergs län i Länsstyrelsens lokaler i Växjö.

Regeringen har utsett Maria Arnholm, tidigare riksdagsledamot och pressekreterare för Liberalerna, till ny landshövding.

Annons

Annons

– Maria Arnholm är en erfaren politiker och ledare. Hennes erfarenhet och kompetens kommer att bidra till utvecklingen av länsstyrelsen i Kronobergs läns och till utvecklingen av länet, säger civilminister Lena Micko.

Hennes förordnade som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kronobergs län gäller från och med den 1 februari 2020 till och med den 28 februari 2025.

Maria Arnholm är född 1958. Hon har mångårig erfarenhet som verkställande direktör och kommunikationsdirektör, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Mellan 2014 och 2019 var Arnholm Liberalernas partisekreterare. 2013 till 2014 var Arnholm jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister. Dessförinnan var Arnholm statssekreterare åt dåvarande jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Kronobergs tidigare landshövding Ingrid Burman lämnade uppdraget efter tre år. Anledningen till det var att hon fyllde 67 år i november och statliga utnämningar upphör vid den åldern. Kristina Zetterström har varit tillförordnad landshövding fram tills nu.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan