Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungby Centrum

Insändare
Stöd till Kvinnojouren Märta

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tar upp sitautionen för Kvinnojouren Märta, som inte längre får kommunalt bidrag.

Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Våld i nära relationer förekommer i alla samhällsklasser och sker varje dag i vårt land. Den gångna julhelgen har tre kvinnor misshandlats till döds. År 2018 mördades 22 kvinnor av en man som de haft eller hade en relation med, visar Brås statistik.

Annons

Annons

Kvinnor som söker och behöver skydd måste hörsammas! Vi kan inte längre bara prata om att våldet måste upphöra. Det har gjorts så i alltför många år nu- vi måste också agera. Kvinnors och barns skydd måste högre upp på agendan!

Anne Karlsson oppositionsråd (S) ställde på december månads fullmäktige frågan om hur bidrag till kvinnojouren är tänkt under 2020. Svaret som kom ifrån Bo Ederström (M) och ordförande i socialnämnden var att det jobbas på det. Bland annat med IOP, som betyder idéburet offentligt partnerskap.

En stor händelse i somras med kommunens allvarliga ekonomiska situation blev beslutet så att kvinnojouren blev utan bidrag på 210 000 kronor år 2019. Just idag har kvinnojouren möjlighet att efter ansökan till kommunen erhålla föreningsbidrag med max 20 000 kronor. S-kvinnor vill se att det snarast tecknas ett avtal med jouren så att de kan säkerställa verksamheten för år 2020.

Vi kräver därför att en lösning 2020 för jouren kommer upp på agendan redan på socialnämndens möte i januari och att nämnden också utser en kontaktperson i socialtjänsten som Kvinnojouren Märta kan vända sig till.

Christina Bertilfelt

ordförande S-kvinnor Ljungby

Annons

Annons

Till toppen av sidan