Annons

Annons

Annons

Fäktning

Albin fäktade till sig en tredjeplats

Albin Holmberg, Ljungby fäktklubb åkte i lördags, den 18 januari till Kungsbacka för att delta i Kungsbacka Masters fäkttävling.

Albin Holmberg blev trea i Kungsbacka Masters fäkttävling.

Albin Holmberg deltog i klassen Värja herrar U15 där 20 fäktare deltog i hans åldersklass. Albin taggade till efter att ha förlorat första matchen i första pouleomgången och vann resterande sex matcher.

Annons

Annons

I pouleomgång två behöll Albin sin säkra och fina fäktning och vann fem av sex matcher. Inför direktelimineringen låg Albin därmed rankad 4:a.

Albin stod över ofullständiga 32-dels tablån för att i 16-dels tablån möta Filip Zimmerman från Örebro. Albin fäktade i början av matchen ojämnt och det blev till en början väldigt jämn match. Albin hittade under matchens gång sitt fokus igen och vann med 15-9.

Därefter mötte Albin i kvartsfinal Knut Hjortmarker, Linköping. Albin fäktade säkert och höll sitt tempo. Det blev vinst med 15-10 och Albin tog sig till semifinal där Emil Forsman från Karlskrona väntade.

Albin som under hela dagen fäktat med god koncentration och bra fäktteknik hamnade i en jämn match till att börja med. Emil drog därefter ifrån då Albin blev ofokuserad och förlusten med 15-10 var ett faktum. Albin hamnade därmed på en fin delad tredjeplats som visar än en gång att han har kapacitet för att bjuda fäktare i övriga Sverige på tufft motstånd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan