Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Orimligt lång restid till skolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Att ett litet barn ska åka en timme enkel resa till skolan är orimligt", skriver insändarskribenten.

Annons

Att skolskjuts skapar känslor hos föräldrar är inget nytt. Det återkommer varje år. Men ingenting görs.

Mitt barnbarn, som började förskoleklass och var fem år när terminen startade, åker en timme enkel resa till förskolan. Han bor cirka nio km från skolan men den allsmäktige handläggaren på Ljungby kommun har bestämt att han ska åka buss i en timme! Vilket vederbörande dessutom tycker är rimligt. Jag hoppas och tror att hon är ganska ensam om att tycka det. Det kan inte vara bästa sättet att välkomna barn till skolans värld.

Annons

Annons

När jag ställde frågan till BUN:s 2e vice ordförande, Magnus Carlsson, så svarade han att det var en fråga som politiken inte hade så mycket med att göra.

Jag är av en helt annan åsikt. Att ett litet barn ska åka en timme enkel resa till skolan är orimligt. Om Ljungby kommun vill växa och att folk ska bosätta sig på landsbygden så måste det ges kända förutsättningar för det. Det ska inte landa på en enskild handläggares godtycke.

Gör en policy för skolskjutsar som den allsmäktige handläggaren har att rätta sig efter och gör det känt för allmänheten. Tycker ni att det är rimligt med en timmes resväg för små barn så säg det och sluta gömma er bakom tjänstemannabeslut. Denna policy kan hjälpa till att få bort mycket av frågeställningarna vid skolstart och ge tid till tjänstemän och politiker att fokusera på andra saker inom skolan.

Marie Liljedahl

Annons

Annons

Till toppen av sidan