Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Ska barnen betala för Alliansens ”skolaffär”?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En bekymrad kommuninvånare reagerar på politikernas stora svängningar i skolfrågor.

Annons

Som kommuninvånare och förälder med barn i skolålder blir man både rädd och förbannad hur våra styrande politiker resonerar och agerar. Gång på gång tycks man glömma vilka uppdragsgivarna är och vad som är viktigt för samhällets invånare. Skola/omsorg och vård står väldigt högt på listan som kommuninvånare tycker är en hygienfaktor, tydligen har inte våra kommunala politiker koll på detta.

Svängningarna är stora i skolfrågorna, ena månaden så är Alliansen beredda att ta enorma kostnadsökningar för kommunen genom att låta ett privat fastighetsbolag upprätta en ny skola i Paradiset den så kallade ”skolaffären” medan två månader senare skall man skära kraftigt i skolverksamheten. Svaret från våra valda politiker blir med största sannolikhet att det är två helt olika frågor. Faktum är dock att kassan är densamma. Vi invånare och skattebetalare har fortfarande inte fått veta vad notan för ”skolaffären” uppgick till i pengar, på grund av att man från Alliansens sida inte agerat utifrån kommunens bästa. Omedvetet frågar man sig om neddragningarna inom skolan kunde ha förhindrats om Alliansen hade hanterat ”skolaffären” på ett affärsmässigt sätt.

Annons

Annons

All eloge till ännu en tjänstekvinna i den kommunala organisationen, Jenni Karlsson, som redovisar en osminkad sanning och klargör riskerna med presenterade neddragningar. Riskerna som presenteras är väldigt alarmerande, otrygga barn, stressade barn och pedagoger samt försämrad undervisning. Vilken förälder skulle vilja sätta sina barn i denna skolverksamhet? Som förälder vill man ge sina barn bästa möjliga chans inför framtiden, detta skall styrande politiker i Älmhult förhindra.

När man läser artikeln i Smålänningen den 23 januari där besparingskraven inom förskoleverksamheten berörs så får man känslan (egen tolkning) att Gusten försöker att sälja in det privata alternativet snarare än att promota den kommunala verksamheten. Hade jag varit lärare i de kommunala förskolorna så hade jag skarpt ifrågasatt min arbetsgivares agerande.

Att kommunen har haft bra tillväxt befolkningsmässigt senaste åren är jättekul och det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Kommer denna tillväxt för att vi har en aktiv kommun som stolt kan klappa sig på axeln för en fantastisk skola/omsorg och vård eller kommer tillväxten för att vi i kommunen har ett multinationellt bolag som expanderar och skapar arbetstillfällen i Älmhult. Det är väl upp till varje kommuninvånare att göra bedömningen men med tanke på de senaste månaders turbulent inom skolfrågor så har jag min uppfattning klar.

Annons

Vad är det för ett samhälle Alliansen vill bygga genom att dra ner på skolverksamheten där vår framtid finns och dragkraften för att locka nya kommuninvånare. Vad är det för samhälle Alliansen vill bygga med att inte erbjuda en bra vård och omsorg till våra äldre som har byggt upp välfärden vi sitter med idag. Ovan är två grupper som inte förtjänar att sparas in på. Överväg istället en skattehöjning där pengarna oavkortat går till dessa två verksamheter.

Annons

Det känns som om Alliansen har tappat greppet fullständigt och det är kanske dags att kasta in handduken och låta andra ta över. Först ”skolaffären” där det fortfarande finns obesvarade frågor som allmänheten efterfrågar svar på och nu nedmontering av skolverksamhet. Alliansen har haft min röst under många år men den tappade ni för några månader sedan i och med respektlösheten Ni visade Era kommuninvånare i ”skolaffären” och tyvärr fortsätter ni på inslagen linje.

Bekymrad kommuninvånare

Annons

Annons

Till toppen av sidan