Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Sverigedemokraternas dubbla budskap

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Håkan Bengtsson reagerar på ett uttalande om att det nya särskilda boendet på Haraberget varken behöver ha spisplattor eller vask med rinnande vatten.

Annons

Sverigedemokraterna säger sig värna våra äldre i samhället. Hur kan man då som Jan Lorenzon säga att lägenheterna på det tilltänkta särskilda boendet på Haraberget inte behöver ha varken spisplattor eller vask med rinnande vatten. Ska våra särskilda boenden bli mer likt de tidigare långvårdsplatserna eller en typ av korridorsboende likt studentboende.

Annons

SD har uppfattningen att fler vill komma in på ett boende, men jag undrar om det blir så många som söker ett särskilt boende om standarden på lägenheterna ska vara så mycket lägre än var de äldre är vana vid i sina nuvarande hus och lägenheter. Det känns mer som att det ska vara någon form av förvaring än ett fullvärdigt boende på ålderns höst. Men enligt Lorenzon flyttar man ju inte in på ett äldreboende. Man blir intagen som han sa på senaste kommunstyrelsemötet. Han sa även att han aldrig mött någon på ett särskilt boende som varit i behov av spis och vask.

Annons

Vi Socialdemokrater tycker att man ska akta sig för att se våra äldre som en homogen grupp. Den består i allra högsta grad av enskilda individer med enskilda behov. Och vad vet Sverigedemokraterna om vilka krav man ställer på sitt boende om tjugo år. Vi vill bygga ett boende för framtiden och inte som SD skruva tillbaka tiden till som det var på sjuttitalet. Vilka äldre är det man säger sig värna om?

Håkan Bengtsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan