Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Skapar problem för pedagoger

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En replik efter insändare om skolskjuts.

Annons

Replik till Nils-Göran Jonasson, Marcus Walldén, Jan-Erik Andersson och Magnus Carlsson i tidningen 24 januari.

Jag vill tacka herrarna för repliken, svar är synd att kalla det. Jag vill även berömma dem för att de tar parti för tjänstemannen, men herrarna har inte förstått problemet nämligen det orimliga i att små barn ska sitta på bussen i cirka en timme. Nu har jag förstått att det finns olika sätt att räkna tiden på men som lekman på området så räknar jag tiden från det att han stiger på bussen till det han stiger av.

Annons

Annons

Jag har läst dokumenten som herrarna hänvisar till och jag hittar inga rekommendationer om hur länge bussturen bör vara. Det skapar givetvis problem för pedagogerna i skolan när en fem-sexåring tvingas sitta still i cirka en timme innan skolan ens har börjat. Det är mycket liv och spring i så små barn, tack och lov, och det är det pedagogerna som får hantera. Vilket de gör mycket bra. Problemet med att hantera barn som suttit ner i en timme med barn som kanske haft möjlighet att gå en kortare sträcka till skolan är nog ingen lätt balansgång.

Vad jag har förstått så jobbar Ljungby Kommun för barnens bästa vilket jag anser att de fullständigt misslyckas med i det här fallet. Här går budget före barnens bästa.

Det hänvisas till att man kan lämna synpunkter, vilket jag har gjort utan att få någon ändring. Svaret var faktiskt att det är rimligt, för en då femåring, att åka buss så länge. Frågan kvarstår om politikerna är av samma åsikt. Det hänvisas även till att man kan överklaga. Något som ”inte kommer att spela någon roll” som en förälder fick till svar. Jag frågade även Magnus Carlsson, S, om rimligheten att låta åka så länge på bussen och han hänvisade till skolskjutshandläggaren. Därav mitt påpekande att handläggaren är allsmäktig.

Man skulle kunna göra skolskjutsen lite mer rättvis, genom att vända håll på turen vid terminsbyte. Det underlättar skolgången för mitt barnbarn men försätter andra barn i samma dåliga situation. Så det är ju ingen bra lösning det heller. Det är tråkigt att herrarna inte förstår problemet alternativt inte bryr sig om det när de säger att problemet är löst på bästa sätt. Frågan är: på bästa sätt för vem?

Annons

Tycker politiken att det är rimligt att en fem-sexåring ska sitta på en buss i cirka en timme för att komma till skolan? Om inte så bör ni göra en policy om vad ni tycker är rimligt.

Marie Liljedahl

Annons

Annons

Till toppen av sidan