Annons

Annons

Annons

Ljungby

Debatt
Vår syn på ”Timmertransportdebatten”

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I vår värld får man elever genom att hålla en hög standard på skola och undervisning. Vi anser det vara en felaktig metod att blockera andra skolors möjlighet att bedriva kompletterande undervisning. I synnerhet när det gäller program som enligt branschens samlade expertis hör hemma i Ryssby då vi besitter den mångåriga kunskap och erfarenhet som krävs när det gäller skogsutbildning. Vi ser detta som en naturlig utveckling av skolan.

Annons

Annons

I preliminära elevsöket till fordonsprogrammet ökade Sunnerbogymnasiet antalet blivande elever från dagens 18 till 32, vilket borde betecknas som succé! Ändå är man rädd att bli utkonkurrerad på grund av att 1-3 elever kan tänkas söka till Ryssbygymnasiet som alternativ…

Idag ska utbildningsnämnden ta beslut i frågan om de ställer sig positiva till att Ryssbygymnasiet ska få bedriva ”Timmertransportutbildning”.

Vi uppmanar verkligen ledamöterna i utbildningsnämnden att tänka över sitt ställningstagande ur flera aspekter bland annat:

-Branschens brist på chaufförer

-Ryssbys och i förlängningen Ljungby kommuns utveckling

-Regional tillväxt

-En levande landsbygd

-Ryssbygymnasiets möjlighet att utvecklas

-Elevers valmöjligheter

Vi noterade för övrigt Ljungby kommuns (LR) fackliga representanters negativa hållning till ”timmertransportutbildningen” på Ryssbygymnasiet. Borde det inte vara positivt att det finns fler valmöjligheter även för lärare? Har man även lyssnat på sina medlemmar i Ryssby?

Patrik Åkesson Ordförande och Tf VD Ryssbygymnasiet Kristdemokraterna

Helene Bengtsson Vice Ordförande Ryssbygymnasiet Socialdemokraterna

Ann Gustavsson Goddjin Tf Rektor Ryssbygymnasiet

Anders Alkrot Eriksson, ansvarig för skogsutbildningen på Ryssbygymnasiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan