Annons

Annons

Annons

Äng

Kocktävling på Ryssbygymnasiet

Text: 

Efter tävlingen Årets kockelever och Årets kock som Ryssbygymnasiet var värd för – väntar final i Stockholm för kockeleverna Ann-Maria de Vries och Anna Tille.

Ann-Maria de Vries och Anna Tille har en ny kocktävling att vänta. De fick vidare till finalen i Stockholm i september med chans att bli Årets kock.

Under tisdagen var Ryssbygymnasiet värd för tävlingen Årets kockelever och Årets kockelev .

– Vi var värdar för en av två deltävlingar med Ulrika Brydling som tävlingsledare, säger lärare Annika Fornander.

Annons

Annons

Hon berättar att skolan fylldes med restaurangelever från Uppsala, Halmstad, Lund, Mjölby, Kristianstad och Växjö.

Anna Tille och Ann-Maria lagade en varmrätt och en dessert på två timmar för fyra personer.

Ann-maria de Vries och Anna Tilles rätter gav dem en finalplats.

– Det var två tävlingar och i en av dem deltog kockeleverna Ann-Maria de Vries och Anna Tille. De går årskurs två i klass R18. Man tävlar två och två och det var åtta olika lag.

Annika förklarar att uppdraget var att tillaga en varmrätt och en dessert på två timmar för fyra personer.

– Utöver god mat är temat för tävlingen hållbarhet. Ann-Maria och Anna hade valt vegetariskt med lokala råvaror med minimalt svinn.

Trots den tuffa konkurrensen gick det väldigt bra för Ann-Maria och Anna som blev ett av de två lagen som går vidare till finalen i Stockholm i september under Årets kock.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan