Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsnäsbruk

Hund sprang lös och attackerade annan hund

En lösspringande hund bet under söndagen en annan hund i Strömsnäsbruk.

– Vi är många hundägare som är rädda för denna hunden, säger en person som bor på orten.

Det var vid 14-tiden på söndagen som en hundägare var ute med sin hund i Strömsnäsbruk. Då kom en lösspringande hund fram och ska ha bitit personens hund. Efter detta försvann den lösspringande hunden från platsen.

Händelsen har polisanmälts, och hunden sprungit lös beskrivs i anmälan vara av kamphunds-ras. Hundägare har ett strikt ansvar enligt lagen, och är skadeståndsskyldig om hunden orsakar någon skada. Polisen har ingen misstänkt, och det framgår inte heller av anmälan om den bitna hunden blev skadad.

Annons

Annons

En person som Smålänningen pratat med berättar att han och hans hund utsattes för en attack av den lösspringande hunden i förra veckan. Hunden bet både hunden och husse, och både fick söka vård förskadorna.

– Det är inte hundens fel att den inte sköts om ordentligt. Men vi är rädda för att det ska hända igen, berättar personen som anmält det hela både till polisen och till länsstyrelsens djurskyddsenhet.

Polisen uppmanar hundägare i Strömsnäsbruk att vara vaksamma, och om någon sett den aktuella händelsen går det bra att tipsa polisen på 114 14.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy