Annons

Annons

Annons

Markaryd

KCM-elever studerar på distans

Text: 

Från och med på onsdagen så sker gymnasieskolan KCM:s undervisning på distans. Men även flera kommunala verksamheter stänger i Markaryds kommun.

KCM i Markaryd.

Markaryds kommun tog på tisdagen beslut om att undervisningen på KCM, Kunskapscentrum Markaryd, ska ske på distans från och med den 18 mars.

På tisdagen hade Markaryds kommun ett möte angående stängning och distansundervisning på KCM, vilket man alltså också beslöt att göra.

Annons

Annons

Eleverna kommer att få hemuppgifter och distansundervisning.

– För att tillgodose den garanterade undervisningstiden kan det bli aktuellt att ha skolan igång under delar av sommarlov, helger eller förlängda skoldagar under höstterminen, sa Therése Ullström, tf utbildningschef i Markaryds kommun.

Markaryds kommun använder sig av Gleerups digitala läromedel i årskurserna fyra till nio.

– Distansundervisningen har tidigare inte varit aktuellt men de digitala resurserna möjliggör distansundervisning exempelvis vid sjukdom eller hög frånvaro bland skolans pedagoger.

På onsdagen kommer även alla aktiviteter i social samvaro södra och norra att ställas in i Markaryds kommun.

Markaryds kommun meddelar att även Café 4 klöver, Eklidens matsal stängs. Dessutom är Mellangårds lunchserveringar är stängda för allmänheten från och med den 18 mars.

På tisdagen så meddelade regeringen och Folkhälsoomyndigheten att man rekommenderade stängning av gymnasieskolor, vuxenutbildning och högskolor på grund av risken för coronavirus som orsakar sjukdomen Covid-19. Däremot var det då inte aktuellt att stänga grundskolor eller förskolor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan