Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Serviceresor för en person i taget

I första hand kommer serviceresor att låta personer åka en och en framöver. Detta är för att minska risken för smittspridning.

Annons

Länstrafiken har låtit meddela att som ytterligare en säkerhetsåtgärd kommer serviceresor att i första hand låta resenärer resa ensamma i fordonen.

I dagsläget finns inga restriktioner för resande med sjukresor och färdtjänst, men för att värna om förarnas och resenärernas miljö och minska smittspridningen av det nya coronaviruset covid-19 kommer Serviceresor i första hand att köra sina resenärer ensamma i fordonen. Det skriver länstrafiken Kronoberg i ett pressmeddelande.

Detta gäller från och med den 18 mars tills den 31 mars, men kan komma att förlängas.

Annons

Annons

– Serviceresor är en viktig samhällsfunktion och det känns viktigt att vi utifrån rådande situation och direktiv kan utföra resor för de som behöver på ett så säkert sätt som möjligt, säger trafikdirektör Thomas Nilsson.

För att klara av förändringen kommer Serviceresor behöva prioritera vilka typer av resor som ska genomföras. Högst prioritet har sjukresor, därefter färdtjänst och sist på listan kommer övriga resor.

Just nu bedömer Serviceresor Kronoberg att alla resor kommer att kunna genomföras men en del resor kommer att genomförs på andra tider än resenärens önskemål.

Annons

Annons

Till toppen av sidan