Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Smittskyddsläkaren svarade på coronafrågor i chatten

Malin Bengnér svarar på dina frågor om coronaviruset.

Annons

Läsarnas frågor om coronavirusets framfart är många och nu kan du ställa din fråga direkt till Region Jönköpings läns smittskyddsläkare Malin Bengnér. Hon gästade vår coronachatt på sajten mellan klockan 16 och 17 på tisdagen.

På tisdagens eftermiddag kunde man ställa frågor om coronavirusets direkt till Malin Bengnér, smittskyddsläkare på Region Jönköpings län, i vår chatt.

Hur kommer det sig att du ställer upp och pratar direkt med läsarna?

– Det finns ju mycket frågor och ett stort behov av information, så det är viktigt att vi inte bara pratar med vården utan att vi pratar med hela samhället, säger Malin Bengnér.

Annons

Annons

Vilka slags frågor kan man ställa till dig, som du kan svara på? Och vilka frågor kan du inte svara på?

– Frågor om själva sjukdomen kan man ställa till mig, och frågor om hur man själv ska bete sig som invånare. Kanske inte så mycket om hela vårdens kapacitet, om IVA och andra delar, det är inte egentligen det bästa till mig.

Malin Bengnér gästade chatten mellan klockan 16.00 och 17.00 tisdagen den 24 mars. Vi fick in mängder av frågor och det visade sig vara omöjligt för Malin att besvara alla. Men förhoppningsvis har hon lyckats ge svar på några av era tankar och funderingar.

Vi har tidigare haft experten Peter Iveroth, tidigare smittskyddsläkare i Region Jönköpings län, som gäst i chatten. Intresset var enormt och det fanns tyvärr inte tid för honom att svara på alla frågor.

Läs gärna bakåt i chatten för att se vilka frågor som tidigare har besvarats, eller se efter om svaret på din fråga går att finna via exempelvis Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsidas krisinformation.se:s länkar.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan