Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Löner. Extra OB-ersättning för alla

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Detta är något som behöver omprövas av de styrande partierna i regionen. Nu om någonsin i detta förändrade läge behövs vi och vi jobbar mer än vi ska och står till arbetsgivarens förfogande hela tiden. Vi jobbar dagar, kvällar, helger, nätter och det är inte ovanligt med dubbla pass under samma dygn. Vi är så flexibla och ställer om till annat arbetspass med kort varsel.

Annons

Vi behöver känna oss uppskattade, inte bara med beröm i media, för det extra påfrestande arbetet som pågår nu. Vi, Kommunal etc, jobbar precis som tidigare samma tider på dygnet som våra kollegor i Vårdförbundet.

Annons

Det ska synas i lönekuvertet också. Det innebär runt 3 000 kronor mindre i lön varje månad, det blir en hel del på ett år, för oss inom Kommunal, undersköterskor, skötare, servicepersonal och kökspersonal.

Nu om någonsin är arbetsgivaren tacksam för alla personal som finns inom vården. Nu är man verkligen behövd.

Det gäller också att vi ska stanna kvar, orka jobba vidare. I dagsläget arbetar vi med en stor risk för smitta och det är viktigt att det finns skyddsutrustning för oss som har närheten till den sjuke patienten.

Nej, regionen med Mikael Johansson i spetsen, nu behöver ni tänka om. Vara en attraktiv arbetsgivare och värna om sin personal, så det i sin tur bidrar till patientsäkerhet!

Undersköterska i vården/Kommunal Region Kronoberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan