Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Förre Trojamålvakten klar för Färjestad – ny utlåning väntar

Förre Trojamålvakten Jesper Eliasson har skrivit på för Färjestad.

Annons

Målvaktslöftet Jesper Eliasson byter klubb i SHL.

Den förre Trojaspelaren lämnar Växjö Lakers för Färjestad BK – där han ses som en investering för framtiden.

Den förre Trojamålvakten Jesper Eliasson fortsätter sin hockeykarriär i Färjestad BK. Det meddelade Karlstadklubben på sin hemsida under onsdagen.

JVM–målvakten lämnar därmed Växjö Lakers organisation som han har tillhört de två senaste åren. Den senaste säsongen var han utlånad till Almtuna i Hockeyallsvenskan. Tanken är att han även ska lånas ut till att börja under sin första tid i FBK.

Annons

– Tanken med Jesper är att han ska göra en ”Adam Werner”, det vill säga lånas ut till en allsvensk klubb och där få mycket speltid. Det blir nu hans första år som senior och att ta ytterligare en säsong i Allsvenskan är väldigt bra för hans utveckling, säger Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch till klubbens hemsida.

Annons

Eliassons kontrakt med Färjestad sträcker sig över två säsonger.

– Visst vill man stå i SHL direkt, men det är många målvakter som haft samma upplägg och som senare kommit in i SHL. Att spela mycket är ju bra för den egna utvecklingen, säger Eliasson till klubbens hemsida.

Vilken klubb i Hockeyallsvenskan som Eliasson kommer att lånas ut till framgår inte.

I Färjestads BK spelar sen tidigare Troja-fostrade Arvid Holm och Linus Johansson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy