Annons

Annons

Annons

Insändare
Hörsel. Är region Kronoberg i spetsen för segregerings-SM?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Mitt i en pandemi väljer politikerna i Region Kronoberg att slå under bältet, hel orimligt, nästintill omänskligt” skriver Jose Cattolica. Foto: TT

Nu har Region Kronoberg gjort det, (innan var det Region Örebro) tagit ett segregerande beslut mot allt sunt förnuft. Höjning med 272 procent av utprovning av hörapparat är skamligt. Det slår mot en del av befolkning som för det mesta inte bara är hörselnedsatt utan också ofta i behov av andra hjälpmedel.

Annons

Annons

Politikerna i Region Kronoberg lever antagligen i en fantasivärld, där de inte tvekar att slå mot äldre, sjuka och pensionärer. Politikerna vet att den gruppen inte kan ta till strejk för att komma i en förhandlingsposition. Det är alltså en ojämn och orättvis kamp.

Vi har Hörselskadades Riksförbund som enda verktyg att påverka och kämpa för våra rättigheter och hoppas att folk i allmänhet begriper det och stödjer oss.

Det här leder utan tvekan till ett mer segregerat samhälle med allas dess konsekvenser, isolering och till och med medicinskt osäkerhet för äldre och personal på äldreboende, sjukhusbesök och så vidare.

Personal som jobbar med hörselnedsatta personer kommer att ha det ännu svårare när behövande med all säkerhet kommer dra sig för att skaffa hörhjälpmedel på grund av de kostnaderna.

Mitt i en pandemi väljer politikerna i Region Kronoberg att slå under bältet, hel orimligt, nästintill omänskligt.

Underskottet som Region Kronoberg har beror inte på hörselskadade, så varför en höjning av 272 procent?

Jose Cattolica, hörselskadad pensionerad IT-tekniker

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan