Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vård. Alla skattepengar är väl lika viktiga?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varje skatttekrona är viktig framhålls ofta i den politiska debatten – inte minst i Region Kronoberg. Det påtalas ex vis när Kommunals yrkesgrupper i dessa coronatider mister sitt extra OB-tillägg eller när den borgerliga majoriteten föreslår att höja egenavgiftern för hörapparater från 350 kr till 950 kr.

Visst är varje skattekrona viktig. Men det måste också gälla utgifterna för de förtroendevalda politikerna. Region Kronoberg anordnar varje år så kallade regiondagar, då regionstyrelsens ledamöter tillsammans med kommunens ledande politiker, samlas för att utbyta erfarenheter och få lyssna på olika utbildningspass. Eftersom Region Kronoberg har olika besparingskrav för att klara av sin ekonomi, som nu dessutom är extra utsatt på grund av corona, yrkade jag avslag på att anordna dessa regiondagar 2021. Kostnaden för regiondagarna är i förhållande till regionens hela ekonomi en liten summa, men varje skattekrona är ju viktig, och inte minst i dessa besparingstider är det en viktig signal att även förtroendevalda bidrar med att hålla kostnaderna nere.

Annons

Annons

Visst är utbildningar viktiga men i detta ekonomiska läge så kan de olika partigrupperna använda sitt partistöd till utbildningar. Dessutom ingår det i det politiska uppdraget att hålla sig informerad och ta del av debatter och olika forskningsresultat.

Tyvärr var det bara vänsterpartiets partigrupp som ansåg att skattekronorna för regiondagarna var viktiga och skulle kunna sparas.

Eva-Britt Svensson, gruppledare Vänsterpartiet i Region Kronoberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan