Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Bromé till NHL – och flera svenskar hakar på

Mathias Bromé. Arkivbild.

Annons

Tvåårskontraktet med Örebro blev bara ettårigt.

Nu väljer Mathias Bromé att fortsätta hockeykarriären i Detroit.

Och han är inte ensam om att packa trunken och dra till Nordamerika.

I fjol skrev han ett tvåårskontrakt med SHL-klubben Örebro. Men det blev bara en säsong i Närke för Mathias Bromé. 25-åringen kommer i stället att spela för NHL-laget Detroit.

– Det är en fantastiskt anrik klubb man har kommit till och NHL har varit en dröm sedan jag var liten, säger han till Aftonbladet.

Annons

Annons

"Gett mig chansen"

Bromé, som har skrivit på ett tvåvägskontrakt som sträcker sig över en säsong, gjorde 17 mål och 43 poäng under det gångna spelåret som avbröts på grund av coronavirusets utbredning och säger att tiden i Örebro och Mora är förklaringen till att han har fått den här möjligheten.

– Jag har fått den utvecklingen jag ville och är oerhört tacksam gentemot Örebro, säger han. Men samtidigt får man inte glömma bort Mora som verkligen har gett mig chansen. De satte prägeln på min karriär och jag hade aldrig varit den spelare jag är utan dem.

Höglander till Vancouver

Mathias Bromé är dock inte ensam om att lämna SHL-scenen för att testa lyckan i NHL.

Timrå-målvakten Victor Brattström har skrivit på för två år i samma organisation som Bromé. Theodor Lennström lämnar Frölunda för ett ettårskontrakt med Edmonton. Linus Sandin, HV71, har skrivit på ett lika långt kontrakt med Philadelphia medan klubbkompisen Johannes Kinnvall har skrivit på för två år i Calgary – men blir utlånad till Jönköpingsklubben under nästa säsong.

Dessutom har Nils Höglander, Rögle, valt att skriva på ett treårskontrakt med Vancouver.

"Nils är en dynamisk spelare med stor skicklighet och stark arbetsmoral", säger Jim Benning, Vancouvers general manager till klubbens webbplats.

Annons

"Han är en kreativ spelare med fantastiska händer och skicklig på att göra mål. Vi är glada över att ha skrivit kontrakt med Nils och ser fram emot att se hans fortsatta utveckling under nästa säsong."

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy