Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Häradsbäck

Gasolförsäljningen igång i Häradsbäck

De första kunderna till gasoldelen var Sten-Åke och Kristina Persson.

Annons

Älmhultsgasol avslutade i fjol sin försäljning av gasol men nu startar den upp igen. Förut var företaget lokaliserat till Barkhult men nu finns cisterner med mera i Häradsbäck.

Här ses Matilda Nilsson och Mikael Erlandsson under tankning av premiärbilen.

Matilda Nilsson och Mikael Erlandsson som här fyllt första kundens gasolflaska

Mikael Erlandsson får instruktioner av Jari Lundberg.

Handelsboden i Häradsbäck AB har nu fått alla byggnader och tillstånd klara.

Brandingenjör Åsa Andersson Älmhults Räddningstjänst har varit ute och kontrollerat och besiktigat. Efter smärre kompletteringar blev det grönt ljus och verksamheten kunde starta när gasolen levererats och anläggningen läckagetestats och därefter godkänts.

Annons

Annons

Mikael Erlandsson och Matilda Nilsson har nu påbörjat detta med försäljningen. De här båda jobbar i Handelsboden Häradsbäck och skall hädanefter dessutom se till att serva alla som behöver gasol. Antingen det nu är i tuber eller drivmedel i bilar, husbilar eller annat.

Den nya anläggningen ligger i anslutning till Handelsboden och Vårt Café Linnéa vid Mötesplats Häradsbäck. Man kommer från 1 juni ha öppet 7 dagar i veckan, samma tider som Handelsboden.

Rätt vikt

Premiären uppmärksammades av många och först att köpa gasol var paret Kristina och Sten-Åke Persson från Ryd. De kom med fyra tuber som behövdes fyllas. Antingen helt tomma eller med en del gasol kvar. Fördelen med gasolförsäljningen i Häradsbäck är att här betalar man bara för vad man får tankat.

Annan gasolförsäljning finns på andra orter, men på de flesta är det så att man byter tuber. Då ”förlorar” man på allt som eventuellt finns kvar i tuberna. Här vägs de och så fyller man på tills de är fulla och fått rätt vikt.

– Det här har vi väntat på länge, säger Sten-Åke och Kristina gång efter gång.

Många telefonsamtal har det blivit för att kolla när efterföljarna till Jari Lundberg skall komma igång. Jari som för övrigt nu hjälper till med information och utbildning av personalen.

– Vi har tåligt väntat på att köpa gasol till husbil, grill och värmefläkt. Nu är problemet löst och innan vi åker hem till Ryd skall vi också testa restaurang Vårt Café Linnéa. En trevlig utflykt det här! Och billigt är det också!

Annons

Fin initiativkraft

– Det är helt otroligt vad mycket ni hittar på här i Häradsbäck, fortsätter Sten-Åke. Jag hade exempelvis ingen aning om den fina restaurangen. Sådan fin initiativkraft som finns här saknas i många andra orter.

Annons

Direkt efter paret Perssons fyllning av tuber fick Matilda och Mike även sin första bilkund. Det finns en hel del som kör på denna gas som är miljövänlig och billig.

– 2-3 kronor per mil sparar man nog, säger Jari Lundberg.

Att Jari hjälper till med den verksamhet som han sålde i fjor är såväl personal som de nya ägarna mycket tacksamma för. Jari ger information och utbildning om gasol, något som han kan det mesta om.

– Självklart ser vi etableringen av Älmhultsgasol som ytterligare en anledning att besöka Häradsbäck med allt vad vi har att erbjuda, även aktivitetspark och aktivitetshus, säger alltiallon Mette Adolfsson.

– Vi kan vara mycket stolta över det arbete som vi utfört men det kommer mera. Inom kort är även ställplatser för husbilar klara.

– Där skall det finnas latrin, toalett, dusch- och tvättmöjligheter med mera. I planeringarna ingår även laddplatser för el-bilar.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy