Annons

Annons

Annons

Göteborg

Volvo återkallar bilar – krux med krockkudden: ”För att vara på den säkra sidan”

Volvo Cars återkallar cirka 9 000 bilar på grund av ett fel i produktionen som kan skapa problem med koppling till krockkudden. Detta gäller bilar som tillverkades under hösten, berörda kunder kommer nu att kontaktas.

Text

Volvo Cars återkallar 900 nytillverkade bilar i Sverige. Arkivbilder från fabiken i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Annons

Det är en liten datorenhet som styr airbagen riskerar att lossna från sin plats, skriver Göteborgs-Posten.

Bilarna som berörs byggdes på fabriken i Göteborg i höstas. Ett verktyg i tillverkningen fungerade inte som det skulle. Det gjorde att ett par muttrar inte drogs åt ordentligt, säger Magnus Holst, presstalesperson på Volvo Cars, till GP.

Annons

Annons

Alla bilar som eventuellt drabbats kallas nu in för kontroll. 900 av dem har sålts i Sverige. Eftersom alla Volvomodeller tillverkas på samma produktionslinjer kommer återkallelsen gälla alla fordon som tillverkades under perioden, skriver GP.

Magnus Holst säger till tidningen att alla berörda kunder kommer att kontaktas.

Volvo har inte fått någon rapport om incidenter i samband med felet.

– Det är viktigt att poängtera att alla bilar som återkallas inte har det här felet, utan att det finns en risk för att de har det. Det är det som är grejen. Och då återkallar vi alla bilar som har byggts under den här perioden för att vara på den säkra sidan, säger Magnus Holst till GP.

(TT/Hall Media)

Fordonen som nu återkallas har tillverkats på fabriken i Torslanda, Göteborg, under hösten. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan